ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ — Τί πρέπει να γνωρίζω?

Τί είναι οι δασικοί χάρτες;

Eίναι χάρτες που δείχνουν ποιές εκτάσεις ήταν το 1945 και σήμερα δασικές ή χορτολιβαδικές ή άλλης μορφής (μη δασικές) ή ακόμα και συνδυασμός των παραπάνω.

Πώς θα δω αν θίγεται η ιδιοκτησία μου;

Πρέπει να συμβουλευτώ έναν επαγγελματία μηχανικό, ώστε να εντοπίσω στο χάρτη το ακίνητό μου και να ελέγξω αν κάποιο τμήμα του χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση.

Τί είναι αντίρρηση επί του Δασικού Χάρτη;

Είναι ο μόνος τρόπος για κάποιον που έχει έννομο συμφέρον να προτείνει αλλαγές στους δασικούς χάρτες. Αν δεν υποβληθεί αντίρρηση, ο χάρτης θα κυρωθεί οριστικά και αλλαγές γίνονται μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε.).

Ποιά είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Τίτλοι κατοχής της αμφισβητούμενης έκτασης και ο χωρικός προσδιορισμός του ακινήτου για να το οποίο γίνεται η αντίρρηση. Για την ενίσχυση της ένστασης κρίνεται σκόπιμη η σύνταξη έκθεσης φωτοερμηνείας και παράστασης ειδικού ενώπιον της Επιτροπής.

Χρειάζομαι ένα αξιόπιστο Τοπογραφικό Διάγραμμα;

Όλη η διαδικασία στηρίζεται στον ακριβή χωρικό εντοπισμό, που προκύπτει από ένα ορθό και αξιόπιστο τοπογραφικό. Η οριοθέτηση της ιδιοκτησίας θα τον ακολουθεί στο εξής για πάντα.

Τί προθεσμίες έχω και πόσο είναι το Ειδικό Τέλος Αντίρρησης;

Ενημερώνομαι έγκαιρα γιατί η προθεσμία υποβολής αντίρρησης είναι 60 ημέρες από την ανάρτηση του δασικού χάρτη. Μόνο πλήρεις αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά γίνονται δεκτές. Το ειδικό τέλος καθορίζεται με βάση το αμφισβητούμενο εμβαδόν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, είμαστε πάντα διαθέσιμοι στο 2130351787 ή ηλεκτρονικά στο info@stabilitas.gr