Αλματώδης αύξηση στα διαθέσιμα ελληνικά καταλύματα μέσω της Airbnb

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι τουριστικές μισθώσεις σπιτιών μέσω της πλατφόρμας Airbnb, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, αγγίζοντας τα 20.000 περίπου ακίνητα.

Η οικονομική κρίση στη χώρα, αλλά και η απελευθέρωση της βραχυπρόθεσμης εκμίσθωσης ακινήτων, έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες στην επιλογή αυτή, με το μέσο εισόδημα που αντιστοιχεί σε κάθε καταχώρηση να ανέρχεται στα 753 ευρώ το μήνα. Μόνο για τον Ιούνιο, τα διαθέσιμα καταλύματα, στούντιο, διαμερίσματα και βίλες, ενός ή δύο δωματίων, ανέρχονται σε 20.000 σε πέντε δημοφιλείς προορισμούς, παρουσιάζοντας αύξηση 40% σε σχέση με το 2014.

Η ακτινογραφία των καταλυμάτων για το μήνα Ιούνιο έχει ως εξής:

Περίπου 5.000 σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, αυτόνομα διαμερίσματα και στούντιο στην πλειονότητά τους, με ένα ή δύο δωμάτια. Σχεδόν τα μισά διατίθενται για μίσθωση από έναν έως τρεις μήνες τον χρόνο, ενώ ένα στα πέντε νοικιάζονται όλο το χρόνο.

10.000 περίπου διαμερίσματα και βίλες διατίθενται στην Κρήτη, με την πλειονότητα αυτών να μισθώνονται από έναν ή και τρεις μήνες τον χρόνο.

Στη Ρόδο τα προσφερόμενα μέσω Airbnb σπίτια ανέρχονται σε 1.500, με το 60% να διατίθεται για έναν έως τρεις μήνες τον χρόνο, ενώ στη Μύκονο περίπου 2.000, με το 70& αυτών να νοικιάζεται επίσης για έναν έως τρεις μήνες.

Στη Θεσσαλονίκη, διατίθενται προς ενοικίαση περίπου 1.000 διαμερίσματα, με το 40% να νοικιάζεται για έναν έως τρεις μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε κράτηση, η πλατφόρμα Airbnb κρατά το 10%, το 3% από τον ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο από τον ενοικιαστή. Για ένα σύγχρονο αυτόνομο σπίτι απαιτούνται περίπου 120 ευρώ την ημέρα, ενώ για μια παρέα τριών – τεσσάρων ατόμων το κόστος ξεκινά από 150 ευρώ την ημέρα. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον προορισμό και την εποχή, η μίσθωση σπιτιών μέσω Airbnb, ωστόσο, αποτελεί τη νέα μόδα στη μίσθωση σπιτιών.

Πηγή: www.tovima.gr
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, είμαστε πάντα διαθέσιμοι στο 2130351787 ή ηλεκτρονικά στο info@stabilitas.gr